Összesen: 0.00 Ft



 

 

Folyamatosan  esett szó az éjszakai pihenés minőségét hátrányosan befolyásoló izzadásról. A megfelelő alvásklíma kialakításában és fenntartásában szerepet vállaló hálószobai termékek noha hatékonyan csökkentik az éjszakai verejtékezés előfordulási arányát és annak intenzitását, érdemes tisztázni, hogy mikor tekinthetjük az éjszaka fellépő izzadást normálisnak.

Egy, a témában végzett kutatásban résztvevő többezer megkérdezett 41%-a nyilatkozott úgy, hogy az elmúlt egy hónapban előfordult nála éjszakai izzadás. Ebből is látható, hogy a fokozott éjszakai verejtékezés sokakat érint. Azonban azt fontos tisztázni, hogy mikor lehet ezt hálószobai eszközökkel orvosolni, s mikor kell orvoshoz fordulni. A jó matrachuzat használatával megelőzhető vagy csökkenthető izzadás mögött ugyanis minden esetben a hálószoba túl magas hőmérséklete, illetve a nem körültekintően megválasztott anyagok használata áll!

Az egészséges szervezet hőszabályozó tevékenységének részeként kell az izzadásra tekintenünk, hiszen a túlmelegedett szervezet a bőrfelületen elpárologtatott verejtékcseppekkel egy természetes hűtési folyamatot generál. Mindaddig, míg a túlmelegedés hátterében a túl magas környezeti hőmérséklet, egy túl meleg takaró vagy átszellőzni nem képes matrac áll, a jelenség normálisnak tekinthető. Ha azonban ezek használata mellett is fennáll az éjszakai izzadás, a problémával érdemes orvoshoz fordulni.

Noha nem minden esetben könnyű a közrejátszó és a kiváltó okok között eligazodni, a jelenséget vizsgáló kutatásokból tudható, hogy leggyakrabban a menopauza, a gyógyszerek, a fertőzések és a hormonális problémák állnak a jelenség mögött. Tovább árnyalja a képet, hogy a hálószobai termékek iránt érdeklődők nem egy komplex egészségügyi vizsgálat céljából érkeznek az üzletbe, ilyetén a klímakollekció termékeinek ajánlásakor az egészségügyi állapotot firtató kérdéseknek sincs mindig helye. A kiváltó okokkal természetesen célszerű tisztában lenni, ugyanakkor nem kell egyből egészségügyi problémákat keresni. A legtöbb esetben ugyanis az éjszakai verejtékezésnek banális okai vannak, elég ha csak arra gondolunk, hogy fűtési szezonban a nők 53%-a, míg a férfiak 46%-a az ajánlottnál magasabb hőmérsékletű hálószobában alszik.

    Amennyiben más matracot, illetve fedőmatracot vagy épp gyapjú takarót, altakarót - derékaljat,
    párnát vagy garnitúrát keres, ebben az esetben kérem látogasson el a másik áruházunkba
    a Matracok-Boltja Webáruházba és nézze meg egyedi kínálatunkat.
    Tovább a webshopra!
    Logo