Logo

Összesen: 0.00 Ft

MatracOrszág Webáruházban forgalmazott termékek garancia ismertetője:

A bútoriparban gyártott és forgalmazott, a 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet mellékletében felsorolt termékekre a jogalkotó 1 év kötelező jótállást ír elő.

A MatracOrszág KFT az érvényben lévő kötelező 1 év jótállás mellé ,több termékére meghosszabbított garanciát vállal.

Vákuummatrac , Hideghab matrac, Memory matrac, Biomatrac, Táskarugós matrac esetében: 1+1 =  2 év teljes körű jótállás + 10 év szavatosság ( a 2. évtől számítva + 10 év a huzat alatt lévő alapanyagokra értendő )  Mindösszesen : 12 év

Bonellrugós matrac esetében:
1+1 = 2 év teljes körű jótállás + 8 év szavatosság ( a 2. évtől számítva + 8 év a huzat alatt lévő alapanyagokra értendő )  Mindösszesen : 10 év

Gyerekmatrac, Ifjúsági matrac esetében:
1+1 = 2 év teljes körű jótállás + 1 év szavatosság ( a 2. évtől számítva + 1 év a huzat alatt lévő alapanyagokra értendő )  Mindösszesen : 3 év

Fedőmatrac, Memory párna esetében:
1+1 = 2 év teljes körű jótállás + 1 év szavatosság ( a 2. évtől számítva + 1 év a huzat alatt lévő alapanyagokra értendő )  Mindösszesen : 3 év

Ágyrács,  Ágytakaró, Gyapjú takaró /altakaró /párna, Matracvédő esetében:
1 év teljes körű jótállás 

Boxspring ágy, Hotel ágy, Ágyfejvég, Tömörfa ágykeret, Tömörfa éjjeliszekrény esetében:
1 év teljes körű jótállás

Hotel matrac esetében:
1+1 = 2 év teljes körű jótállás + 3 év szavatosság ( a 2. évtől számítva + 3 év a huzat alatt lévő alapanyagokra értendő)  Mindösszesen : 5 év

Termékeinkhez külön garanciapapírt adunk, kivétel a gyapjú takaró és matracvédő, ezeknél a termékeknél a számla egyben a garanciapapír is.

A szavatosság nem kötelező, csak adható, de természetesen ezen időszakon belül is a garanciális feltételek szerint kezeljük a felmerülő problémákat.

Esetleges garancia javítás kizáró okok:
1
Matracok esetében a nem rugós matracokra az íves sűrűn bordázott ágyrács az ajánlott, de természetesen a normál, tömörfa ágyborda is használható. Ebben az esetben viszont gyorsabban tömörödik az anyag ami nem minden esetben jelenthet garanciálisan elfogatható problémát. Amennyiben az ágyrács gyenge minőségű, netán elhajlik és ebből adódóan deformálódik vagy puhul meg a matrac, ez is szintén egy kizáró ok lehet a garancia javítás szempontjából. 

2
A matrac ha nem ágykeretbe vagy ágytestre kerül, hanem pl: kárpitos ágyra, másik matracra, kanapéra, ülőgarnitúrára, stb és nem lesz meg a megfelelő alátámasztása, ebből kifolyólag akár rövid időn belül hullámosodhat vagy gödrösödhet az új  matrac. Ebben az esetben már előre valószínűsíthető, hogy  nem lehet garancia problémának elfogadni az ilyen jellegű meghibásodást.

3
Fedőmatracok esetében ha már megpuhult, gödrös felületre kerül a fedőmatrac vagy topper várhatóan a fedőmatrac anyaga is átveszi a gödrös, hullámos formát, ebben az esetben ez a hiba is garanciát kizáró ok lehet. 

4
Matrachuzatok göbösödése, nem garancia hiba, ez normál használat esetén bármikor kialakulhat.

5
Ágyak esetében a vasalatok, acélrugók, gázteleszkópok esetleges nem megfelelő illesztésből adódó elhajlás, görbülés, az eredeti felfogatásból történő kiszakadás, ágyneműtartós ágyaknál
a felnyíló fül leszakítása, az ágyneműtartó aljának beszakítása, ágyneműtartó nélküli ágyaknál az ágyláb kitörése, illetve mindenféle kárpitos ágynál a szövet kivágása, kiszakítása szintén a garanciában történő javítás kizáró oka lehet.

6
Bármely termék esetleges penészedése esetén a vásárlástól számított 30 napon belül a terméket ezzel a kifogással kicseréljük, viszont a 31 . nap után ez a kifogás szintén garanciában történő javítás kizáró oka lehet.

A hibák bejelentése csak írásban történhet a matracorszag@gmail.com email címre.

A bejelentéshez kérjük  elküldeni az adott termék garancia papírját, számláját, hibájának leírását és
a  hibáról minimum 2-3 darab fotót, hogy a személyes szemle előtt már megállapítható legyen a hiba jellege.

Minden felsorolt és még fel nem sorolt hiba esetén egy helyszíni szemlét teszünk és ezután kerül megállapításra, hogy az adott probléma garanciális illetve nem garanciális elbírálás alá esik.

A MatracOrszág webáruházból származó termékek összes hibáját kezeljük, de amennyiben nem minősül a hiba garancia hibának, ebben az esetben árajánlatot adunk az adott termék hibájának javítási illetve el és visszaszállítási költségére.

Fontos !!!  Amennyiben a termék hibája nem garanciális hibának felel meg, ebben az esetben a MatracOrszág KFT a szemlézésért akár kiszállási díjat is felszámolhat.

Bármely jellegű kérdés felmerülne, ügyfélszolgálatunk szívesen áll minden érdeklődő rendelkezésre.