Logo

Összesen: 0.00 Ft

MatracOrszág Webáruházban forgalmazott termékek garancia ismertetője:

A bútoriparban gyártott és forgalmazott, a 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet mellékletében felsorolt termékekre a jogalkotó 1 év kötelező jótállást ír elő.

A MatracOrszág KFT az érvényben lévő kötelező 1 év jótállás mellé ,több termékére meghosszabbított garanciát vállal.

Vákuummatrac , Hideghab matrac, Memory matrac, Biomatrac, Táskarugós matrac esetében:
1+1 =  2 év jótállás + 10 év szavatosság ( 2. évtől számítva + 10 év a huzat alatt lévő alapanyagokra értendő )  Mindösszesen : 12 év

Bonellrugós matrac esetében:
1+1 = 2 év jótállás + 8 év szavatosság (2. évtől számítva + 8 év a huzat alatt lévő alapanyagokra értendő )  
Mindösszesen : 10 év

Gyerekmatrac, Ifjúsági matrac esetében:
1 év jótállás + 2 év szavatosság (1. évtől számítva + 2 év a huzat alatt lévő alapanyagokra értendő )  
Mindösszesen : 3 év

Fedőmatrac, Memory párna esetében:
1 év jótállás

Ágyrács,  Ágytakaró, Gyapjú takaró /altakaró /párna, Matracvédő esetében:
1 év jótállás 

Boxspring ágy, Hotel ágy, Ágyfejvég, Tömörfa ágykeret, Tömörfa éjjeliszekrény esetében:
1 év jótállás

Hotel matrac esetében:
1 év jótállás + matrac típustól függően + 1 - 2 év szavatosság (1. évtől számítva + 1 - 2 év a huzat alatt lévő alapanyagokra értendő)  Mindösszesen : 2 - 3 év 

Amire nem vonatkozik a garancia:
Minden termékünkre vonatkozóan amennyiben valamilyen olyan gyártási bővítés kerül az adott termékre, PL: matracok - hotel matracok esetében a matrachuzatok külső oldalára varrótt plusz cipzár vagy a boxspring ágyak - hotel ágyaknál használt külön szerelhető farkasfogas vagy tépőzáras egymáshoz rögzítésre nem vonat a garancia, mivel ezek a plusz elemek nem tartoznak bele a termékek alapfelszereltségébe. 

Termékeinkhez külön garanciapapírt adunk, de a névre szóló számlát is elfogadjuk a garancia bejelentéshez. Az Áfát visszaigénylő személyek vagy cégek esetében a névre szóló számlá egyben a garancia is. 

A szavatosság nem kötelező, csak adható, de természetesen ezen időszakon belül is a garanciális feltételek szerint kezeljük a felmerülő problémákat.

Esetleges garancia javítás kizáró okok:
1
Matracok esetében a nem rugós matracokra az íves sűrűn bordázott ágyrács az ajánlott, de természetesen a normál, tömörfa ágyborda is használható. Ebben az esetben viszont gyorsabban tömörödik az anyag ami nem minden esetben jelenthet garanciálisan elfogatható problémát. Amennyiben az ágyrács gyenge minőségű, netán elhajlik és ebből adódóan deformálódik vagy puhul meg a matrac, ez is szintén egy kizáró ok lehet a garancia javítás szempontjából. Minden matracot forgatni kell, ennek elmulasztásából adódó gödrösödés, süllyedés, nagyobb súly terhelése, ugrálás, beletérdelés szintén kizárja a garanciában történő javítást.

2
A matrac ha nem ágykeretbe vagy ágytestre kerül, hanem pl: kárpitos ágyra, másik matracra, kanapéra, ülőgarnitúrára, stb és nem lesz meg a megfelelő alátámasztása, ebből kifolyólag akár rövid időn belül hullámosodhat vagy gödrösödhet az új  matrac. Ebben az esetben már előre valószínűsíthető, hogy  nem lehet garancia problémának elfogadni az ilyen jellegű meghibásodást.

3
Fedőmatracok esetében ha már megpuhult, gödrös felületre kerül a fedőmatrac vagy topper várhatóan a fedőmatrac anyaga is átveszi a gödrös, hullámos formát, ebben az esetben ez a hiba is garanciát kizáró ok lehet. 

4
Matrachuzatok, matracvédők göbösödése, nem garancia hiba, ez normál használat esetén bármikor kialakulhat.
Gyapjú termékek esetében a gyapjú pihék hullása, ez egy normál folyamat.

5
Ágyak esetében a vasalatok, acélrugók, gázteleszkópok esetleges nem megfelelő illesztésből adódó elhajlás, görbülés, az eredeti felfogatásból történő kiszakadás, ágyneműtartós ágyaknál a felnyíló fül leszakítása, az ágyneműtartó aljának beszakítása, ágyneműtartó nélküli ágyaknál az ágyláb kitörése, illetve mindenféle kárpitos ágynál a szövet kivágása, kiszakítása szintén a garanciában történő javítás kizáró oka lehet. Ezen felül az ágyfejvégek falhoz nem támasztásából adódó mozgás, sem számít garancia hibának, mivel az ágyfejvégeket szabadtérben nem ajánlott elhelyezni, csak is olyan helyen ahol hátulról megtud támaszkodni.

6
Bármely termék esetleges penészedése esetén a vásárlástól számított 30 napon belül a terméket ezzel a kifogással kicseréljük, viszont a 31 . nap után ez a kifogás szintén garanciában történő javítás kizáró oka lehet.

7
A garancia papír megnem léte szintén kizárja a garancia érvényesítését, amennyiben nincs névre szóló számla sem.

A hibák bejelentése csak írásban történhet a matracorszag@gmail.com email címre.

A bejelentéshez kérjük  elküldeni az adott termék garancia papírját, számláját, hibájának leírását és
a  hibáról minimum 2-3 darab fotót, hogy a személyes szemle előtt már megállapítható legyen a hiba jellege.

Minden felsorolt és még fel nem sorolt hiba esetén egy helyszíni szemlét teszünk és ezután kerül megállapításra, hogy az adott probléma garanciális illetve nem garanciális elbírálás alá esik.

A MatracOrszág webáruházból származó termékek összes hibáját kezeljük, de amennyiben nem minősül a hiba garancia hibának, ebben az esetben árajánlatot adunk az adott termék hibájának javítási illetve el és visszaszállítási költségére.

Fontos !!!  Amennyiben a termék hibája nem garanciális hibának felel meg, ebben az esetben a MatracOrszág KFT a szemlézésért akár kiszállási díjat is felszámolhat.

Bármely jellegű kérdés felmerülne, ügyfélszolgálatunk szívesen áll minden érdeklődő rendelkezésre.

Fontos információk a matracok használatához:
Minden matracot havonta minimum egy alkalommal ajánlott megfordítani körbe-körbe, 180 fokban, kivételt képeznek a hotel matracok, mert ezeket a matracokat hetente vagy minden vendég után ajánlott megfordítani. Amennyiben a matrac mindkét oldala használható, azoknál a matracoknál a forgatást mindkét oldalon ajánlott megtenni. Amelyik matrac csak egyoldalas azokat viszont NEM szabad fejtetőre fordítani. A nem forgatásból észlelhető gödrösödés, nem számít garancia hibának. 

Fontos információk a matracok alátámasztásáról
A rugó nélküli matracokhoz az íves ágyrács a legmegfelelőbb, abból is sűrű lamellás és deréktámaszos kivitel mert ez fajta ágyrács jobban kíméli a matracokat és hosszabb élettartamot biztosít. Az egyenes ágyrácsok azért nem ajánlottak a rugó nélküli matracokhoz, mert a merevségüknek köszönhetően előbb és jobban tömörödik rajtuk a matrac magrésze, és így keményebbnek is érződik a fekvőfelület. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy nem használható a merev ágyrács, de szakmaileg nem ajánlott a rugó nélküli matrachoz. Bonellrugós és táskarugós matracokhoz a legtökéletesebb alátámasztást a merev ágyborda, vagy tömör ágyalj biztosítja,(a tömör ágyaljat a használat előtt sok helyen ki kell fúrni, hogy könnyen tudjon szellőzni a matrac alsó része is). A rugós matracokhoz tökéletes alátámasztásnak ajánlott meg a Bonell Boxspring ágytest, illetve a Merev Boxspring ágytest vagy matractartó.

Fontos információ a matracok és ágyak csomagolásának eltávolítása utáni reklamációval kapcsolatban.

A fóliák eltávolításánál ügyeljünk a termékek sérüléseinek elkerülésre, mert ha a csomagolás hibátlan, és az átvétel megtörténik  akkor nem tudjuk elfogadni az utólagos reklamációkat. Amennyiben a csomagoláson sérülési nyomok tapasztalhatók, illetve  a termék is sérült ,ebben az esetben mindenképpen készíteni kell a sérülésről vagy sérülésekről fotót és azt is csatolni kell  a bejelentési dokumentációhoz.

Szállodákra, Panziókra, Vendégházakra vonatkozóan, amennyiben  nem a  MatracOrszág Kft szállítja le és állítja össze az ágyakat és matracokat a szobákban, hanem a szálloda vagy egy köztes cég és a későbbiek folyamán ebből adódóan bármilyen jellegű hiba keletkezik, pl: a matracok huzatainak külön cipzárazásánál, ágyak vasalati csatlakozóinál, stb. nem vállalunk érte felelősséget és garanciális javítást sem.