Logo

A MatracOrszág Webáruház használatával az alábbi feltételeket az oldal minden látogatója elfogadja és azt magára nézve kötelezőnek fogadja el. Ezért a megrendelés elküldése előtt kérjük gondosan olvassa el az alábbi tudnivalókat! 
 

Az elektronikus úton így a webáruházban történő vásárlás során létrejött szerződések a távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet alapján távollevők között kötött szerződésnek minősülnek. Az elállási jog gyakorlásának részletes feltételeiről szóló előzetes tájékoztatás körében a vállalkozásnak az elállási jogot érintő alapvető információkról kell tájékoztatást adnia. Ezek az információk az elállási jog gyakorlásának feltételeit módját illetve következményeit érintik.
 

Regisztráció

A MatracOrszág Webáruházban regisztráció nélkül is nézelődhet, a terméket a kosárba teheti, a termékek megrendeléséhez a számlázáshoz és a szállításhoz sem szükséges regisztráció de lényegesen leegyszerűsíti az esetleges egyéb tennivalókat ezért erősen ajánlott.

A regisztráció során az adatlapot értelemszerűen ki kell tölteni. 
Természetesen lehetőség van eltérő szállítási és számlázási cím megadására is azonban fontos, hogy a szállítási címen legyen valaki aki átveszi a küldeményt.

A Webáruházban történő rendeléshez el kell fogadni az e tájékoztatásban közölt feltételeket. 
A feltételek elfogadásának minősül ha vásárol. A regisztrációkor megadott adatokat (név - cím - telefonszám) kizárólag a rendelés teljesítéséhez használjuk fel. Semmilyen formában nem vállalunk felelősséget a hibás adatokból eredő téves teljesítésért. A név - cím - telefon és e-mail mezőket minden esetben ki kell tölteni mert enélkül a rendszer a rendelést nem tudja elfogadni. Az azonosítók megadásával adataihoz bármikor hozzáférhet és módosíthatja azokat. A kiállított számlán található adatok azonban már utólag nem változtathatóak.

Megrendelés

A vásárlás menetéről a vásárlási segédlet  menüpont alatt tájékozódhat !

Fizetési feltételek

Kézpénz a személyes átvételkor, a csomagküldési előreutalásos fizetésnél a számla ellenében a szállítás előtt banki utalással történik, utánvétes fizetés esetén a számla kiegyenlítése a futár kézbesítőjének kell kifizetni a szállítási költségekkel terhelt vételárat készpénzben

Minden esetben küldünk egy visszaigazolást, a megadott e-mail címre melyben tájékoztatást adunk a megrendelt termék várható kiszállításáról és a pontosan fizetendő összegről (beleértve a szállítási díjat is).

A vételár a termék adatlapon, a kiválasztott termék megadott jellemzővel  meghatározott feltüntetett ár vagyis az adott árucikk bruttó (27% Áfa-t is tartalmazó) vételára de a szállítási díjat nem tartalmazza.

Szállítási feltételek

A szállítási költség mindig a vásárlót terheli. ( kivétel ha ingyenes a szállítás )

Ezen szállítási konstrukciók csak Magyarország területén belüli csomagszállítás esetén érvényesek !
A külföldre történő szállítási árakról mindig kérni kell árajánlatot !

Az árut a megrendelést követően futárszolgálat igénybevételével küldjük el a kért címre. Kérjük, hogy olyan címet adjon meg amelyen az áruátvétel 8-18 óráig biztosított! Ellenkező esetben az esetleges többletköltségek (futár várakozás - szállítás meghiúsulása) a vásárlót terhelik.

Kérjük, hogy az átvételi elismervényt csak abban az esetben írja alá ha a csomagot tételesen ellenőrizte mert az átvétel utáni hiányosságokra vonatkozó reklamációkat nem tudunk elfogadni. 
Amennyiben sérült termék van a csomagban, kérje azonnal a kárfelvételi jegyzőkönyvet. 

Szállítási határidő

Minden rendelést igyekszünk a lehető leggyorsabban teljesíteni. A különböző gyártók szállítási ideje a következők de a külföldre történő szállítási idő eltérhet a kiírt szállítási időpontoktól. A külföldre történő várható szállítási időről mindig a megrendelést követően tudunk pontos időpontot közölni. 

- Ágyak: 3 - 5 illetve 5 - 7 hét (típustól függően ) 
- Standard méretek: 80/90/140/160/180 x 200 cm méret, minden más méret egyedi méretnek számít
- Matracok : 10 - 15 nap (az egyedi méretben is )
- Standard méretek: 80/90/140/160/180 x 200 cm méret, minden más méret egyedi méretnek számít
- Kiegészítők : 10 - 15 nap (az egyedi méretben is )

A szállítási és fizetési információkról minden termék saját oldalán a szállítási és fizetési információk linkre kattintva  tájékozódhat. 

A vásárlástól való elállás joga vagy termékcsere

A megrendelő az áru kézhezvételétől számított 14 munkanapon belül joga van a szerződéstől indoklás nélkül elállni ( kivételt képez az a termék amely egyedi méretben - egyedi színben - egyedi összetétellel vagy egyedi elképzelés szerint lett megrendelve illetve teljesítve ) megrendelt terméket hiánytalanul visszaküldeni (de ezt az igényt az említett időn belül írásban is jelezni kell). 
A szolgáltató – a szerzői jogi védelem alá tartozó vagy természetüknél fogva vissza nem szolgáltatható termékektől ( árutőzsdén forgalmazott termékek - egyedi termékek - gyorsan romlandó és higiéniai termékek pl.: ágymatrac, fedőmatrac,  gyapjútermék, matracvédő, memory párna, stb  ) eltekintve – kizárja a fogyasztó elállási jogának gyakorlását amennyiben a fogyasztó a termék csomagolását felbontotta illetve ha a terméket már használatba vette. Az elállás esetén nem a fogyasztó által kifizetett teljes összeget (vételár és szállítási költség) fizeti vissza hanem abból bizonyos összeget kötbérként vagy használati díj címén levon elállás esetén a termék kiszállításának költségét a fogyasztó számára nem fizeti vissza.

Elállási jog nem illeti meg minden esetben a fogyasztót, mivel a Korm. rendelet egyes termékek vonatkozásában kizárja e jog gyakorlását. Természeténél fogva (higiéniai vagy egészségügyi okokból) nem szolgáltatható vissza például az ágymatrac , ezért ezen termék visszavétele a kereskedőtől nem várható el, ha a fogyasztó a terméket közvetlenül védő csomagolást már felbontotta és/vagy rendeltetésszerű használatát megkezdte, hiszen ilyenkor nem zárható ki, hogy a termék emberi testtel vagy testnedvekkel, illetve baktériumokkal érintkezett, így a termék higiéniai vagy egészségügyi minősége már nem garantálható.
Amennyiben a fogyasztó még nem kezdte meg ezen, a kivételszabály alá tartozó termékek / termékek használatát, tehát a terméket közvetlenül védő csomagolást még nem bontotta fel elállási jogát az általános szabályok szerint gyakorolhatja!

··Ebben az esetben:
- a fogyasztót indoklás nélkül elállási jog illeti meg
- ez a jog a termék átvételétől számított 14 munkanapon belül gyakorolható
- a fogyasztó írásban történő elállása esetén elegendő ha nyilatkozatát az elállási határidőn belül elküldi
- a vállalkozás a fogyasztó által kifizetett összeget legkésőbb 30 napon belül fizeti vissza
- a fogyasztónak kizárólag csak az áru visszaküldésének költségeit kell viseli (azaz a visszaszállítási költséget minden esetben a vásárló fizeti )
- az árucikk csak sérülésmentesen, amennyire lehet az eredeti csomagolásban ( ez a főképpen  a matracokra értendő ) és az eredetileg küldött számlával együtt szolgáltatható vissza
- a vállalkozás követelheti a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését
- azon termékek megjelölése a 6.3.5.2 pontnak megfelelően, amelyeknél a fogyasztó nem  gyakorolhatja elállási jogát, feltéve ha értékesít olyan terméket
- az áru visszaküldéséről a fogyasztónak kell gondoskodni

A vásárlástól való elállási jog esetében a 17/1999 kormányrendelet az irányadó. 

Személyes adatok biztonsága

Személyes adatait tiszteletben tartjuk. Azok felhasználása az Adatvédelmi törvény hatályos szabályozásának értelmében történik.

A megadott személyes adatokat bizalmasan kezeljük, azokat kizárólag a rendelés teljesítésének céljaira használja fel, harmadik félnek semmilyen formában nem adjuk tovább és a rendelés teljesítése után 30 nappal töröljük a rendszerünkből !

A megrendelt áruk kiszállítása érdekében a következő adatokat bocsátjuk a csomagküldő cég rendelkezésére:

- megrendelés ideje,
- átvevő neve (szállítási címből),
- cég neve (szállítási címből),
- a teljes szállítási cím,
- a megrendelés összege,
- megrendelő telefonszáma és egyéb elérhetősége. 

A felelősség korlátozása

Semmilyen alapon, semmilyen közvetlen vagy közvetett kárért, ami a webáruházhoz való internetes csatlakozás miatt következett be, (pl: bármilyen technikai okból a rendelése nem érkezett meg)  felelősséget nem vállalunk !

Az esetleges szállítási késedelem, vagy a megrendelés teljes meghiúsulása esetén a MatracOrszág Webáruházat üzemeltető, MatracOrszág KFT-t kártérítési kötelezettség nem terheli. 

Törvényi szabályozás

A Webáruház működtetését mindig az aktuális érvényben lévő törvényi szabályozásnak megfelelően végezzük. Az itt nem szabályozott kérdésekben a Polgári Törvénykönyv, valamint a távollévők között kötött szerződésekről szóló 17/1999.(II. 5.) számú Korm. rendelet szabályai az irányadóak. 

A vásárlás 

A MatracOrszág  Webáruházban történt rendeléssel a vásárló kijelenti, hogy elfogadja jelen üzletszabályzatot, tisztában van a rendelés menetével, terméktől függően ( Magyarországra és Külföldre történő értékesítésnél ) a garanciális idővel a várható szállítási időpontokkal a rendelés időpontjában aktuális szállítási díjakkal ( amelyek mindig a vásárlót terhelik, kivétel ha díjmentes a szállítás ).
  

A  MatracOrszág  Webáruház üzemeltetője
MatracOrszág  Kft
9141 Ikrény Ibolya utca 15.
Adószám: 23116216-2-08
Számlaszám: 11737007 - 20739980 - 00000000 ( HUF )
Számlaszám: 11763378 - 47044885 - 00000000 ( EUR )
 Iban : HU6611737007 - 20739980 - 00000000 ( HUF )
 Iban : HU8611763378 - 47044885 - 00000000 ( EUR )
Swift : OTPVHUHB ( HUF - EUR )
OTPB - NYRT 1051 Budapest Nádasdi ut 16 ( HUF - EUR )
Cégjegyzékszám: 08-09-021162
Győr - Moson - Sopron Megyei Bíróság mint Cégbíróság

A MatracOrszág Webáruházból történő semmilyen képanyag illetve írásos dokumentáció letöltéséhez nem járulok hozzá! Ezzel kapcsolatban minden jogot fenntartok! ©