Logo

Összesen: 0.00 Ft

Hogyan válasszunk matracot 
Az ideális fekhely személyre szabott azaz testsúlyunk testfelépítésünk és alvási szokásaink szerint megfelel testünk igényeinek. Gerincoszlopunk stabil de kellően rugalmas alátámasztást az ágymatraccal érintkező testfelület pedig puha és komfortos testbefogadást kíván. A hatás - ellenhatás elvén alapulva tehát az ideális RelaxDream matrac kiválasztásakor figyelembe kell venni, hogy mekkora súlyt kell viselnie matracunknak (testsúly) illetve, hogy testünkön és a matracon hol vannak azok a zónák ahol a legnagyobb nyomás keletkezik (testalkat jellemző alvási póz). Emiatt minden esetben ezekre az információkra támaszkodva kérjen típusjavaslatokat a MatracOrszág Webáruháztól !  A RelaxDream matracok széles választékának a megtervezésénél nagy figyelmet fordítottunk az egészség megóvására és a kényelmes alvás szempontjaira. A RelaxDream  ortopéd matracok különlegessége, hogy kiváló minőségű anyagokból készülnek, minden alváspozícióra alkalmasak és két eltérő  komfortoldallal  rendelkeznek.  A MatracOrszág vásárlóinak a RelaxDream matracok garantálják a mindennapos kényeztetést, kellemes pihenést és nyugodt alvást biztosítanak. A RelaxDream matracok centiméter pontossággal, bármilyen méretben rendelhetők és egészségpénztárra is elszámolhatók. A különleges  Boxspring ágyak,  Bükkfa franciaágyak és Tölgyfa  ágykeretek kellemes légkört varázsolnak a hálószobákba, hotel szobákba vagy szállodai szobákba. A MatracOrszág Kft által forgalmazott matracokra 10  - 12 év garanciát biztosítunk, többféle matrachuzattal választhatók, Boxspring ágyaink és tömörfa ágyaink különböző színválasztékkal rendelhetők. 

Tökéletes pihenés és alvás  - minőségi Magyarországon gyártott matracokon.
Amennyiben nem tud dönteni, hogy milyen legyen a matrac ( puhább ? normál ? vagy keményebb ? ) keresse a két eltérő keménységű oldallal rendelkező matracokat és így biztosan olyan ágymatracot fog választani amelynek legalább az egyik oldalának keménysége és komfortja megfelelő lesz az elvárásának és igényeinek. Testünk az idő múlásával változik, így a kényelmi igényünk is változik. Ezért a két eltérő keménységgel rendelkező ágybetéteknél Önnek is könnyebb változtatni, ha idővel más minőségű felületen érezné jobban magát a pihenés vagy az alvás során.  A MatracOrszág  Webáruházban  óriási kínálatban megtalálható minden  olyan matrac, ágy és alvás kiegészítő termék ami kényelmessé teszi a tökéletes  pihenést és az alvást. 

Néhány gondolat az egészséges alvásról :

Vitalitásunk, egészségünk megőrzésében a regenerálódásnak, a megfelelő, valóban pihentető alvásnak éppoly fontos szerepe van, mint az egészséges táplálkozásnak, vagy a rendszeres testmozgásnak. Miként életvitelünk és étrendünk, úgy hálószobánk kialakítása is bizonyos fokú tudatosságot igényel, ezért matracvásárlás előtt érdemes áttekinteni az egészséges pihenés szabályrendszerét.  

A különböző életszakaszokban, így csecsemő, gyermek és felnőtt korban eltérő igények fogalmazódnak meg a fekhellyel kapcsolatban. A megfelelő baby matrac kiválasztásakor a szabad levegővétel, a szabad mozgás és a könnyű tisztíthatóság biztosítása, illetve az allergének távoltartása a legfontosabb feladat. A gyerekmatrac és ifjúsági matrac esetén a fejlődő gerinc megfelelően rugalmas alátámasztása elengedhetetlenül fontos, így ebben az életszakaszban az ideális fekhely egy rugalmas alátámasztást biztosító ágyrácsból és a vele együttműködő matracból áll. Felnőtt korban a megfelelő fekhely kiválasztásakor a matracok használati periódusában (minőségtől függően akár 10-12 év) bekövetkező súlyváltozásra is érdemes felkészülni. Minthogy szinte törvényszerű a testsúlyunk változása/ingadozása, célszerű olyan típusú ortopéd matracot választani, amely nagyobb súlytartományban is biztosítja az egészséges alvás alábbiakban tárgyalt feltételeit.  

A pihentető, egészséges alvás alapvető anatómiai feltétele, hogy a fekhely vagy a matrac a komfortos testbefogadás, testkontúr követés mellett megfelelő gerinc alátámasztást biztosítson. Ideális esetben oldalt fekvő helyzetben gerincoszlopunk megtartja egyenes, hason vagy háton fekve pedig megtartja homorú és domború alakját. Azaz ideális gerinc alátámasztás esetén testünk tartóoszlopa megőrzi természetes alakját, és minthogy a tartó funkciót éjszaka fekhelyünk látja el, a gerinc mellett futó izomzat elernyedten pihenhet. Mindeközben a fekhellyel - matraccal érintkező testfelületünknek egy puha, komfortos befogadó közegre van szüksége. A legfontosabb elvárás, hogy ne alakuljanak ki a testfelületen magas nyomású pontok, hiszen ezekben a régiókban a nyomás hatására akadályozottá válik a vér és nyirokáramlás, ami zsibbadást, gyakori forgolódást, azaz nyugtalan alvást eredményez. Könnyű belátni, hogy mindezeket a kívánalmakat csak egy személyre szabott fekhely vagy matrac képes maradéktalanul teljesíteni, éppen ezért testsúlyunk, mekkora súlyt kell megtartania a fekhelynek, testalkatunk és leggyakoribb alvási pózaink, hol vannak testünkön azok a zónák, ahol magas nyomású pontok alakulhatnak ki alapján válasszunk matracot!  

Az elmúlt évtizedben a minőségi hálószobai termékek gyártói sokat tettek az egészséges alvásközeg megteremtéséért. Számtalan olyan matracon belül és kívül felhasznált anyag van, amely természettől örökölten atkaűző és/vagy baktériumölő tulajdonsággal rendelkezik. Emellett számos olyan szerkezeti megoldás is elterjedt, amely a matractestben folyamatos légáramlást vagy átszellőzést eredményez, így a modern matracokban már nem alakul ki meleg, nedves, nyirkos közeg, ami az egyik leggyakoribb allergén, a házi poratka elszaporodásának kedvez. A megfelelő klíma természetesen alvásunk minőségében is fontos szerepet játszik. A matrachuzatok között „intelligens” jelzővel illetett típusok például olyan alapanyagokat és technológiákat alkalmaznak, amelyek az emberi test környezetének hő- és nedvességszabályozását is ellátják, sőt, gondoskodnak a megfelelő aromaterápiás kényeztetésről is. Bizonyos helyzetekben testünk a megszokottól eltérő gondoskodást igényel. Időszakos gerinc- vagy ízületi bántalmak esetén, de hölgyeknél akár a várandósság hónapjaiban is megváltozhat a test fekvéskomfort-igénye, azaz állapottól függően ilyenkor keményebb vagy puhább fekhelyet, matracot igényel. Ezekben az időszakokban segítségünkre lehetnek az ún. topperek vagy fedőmatracok, amelyekkel a fekvő felület keménysége hatékonyan befolyásolható. (Azonban a közhiedelemmel és reklámokkal ellentétben egy pár centi vastag fedőmatrac alkalmazásával a rossz, kigödrösödött fekhely nem javítható!). Abban az esetben, ha mozgásszervi-, ízületi problémái állandósulnak, esetleg már túlesett a műtéti beavatkozáson, az ideális fekhely paramétereiről minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét! Ne kísérletezzen, ne az internetről szerezzen csak információkat: az igények esetenként eltérőek lehetnek!  (Pl. gerincprobléma esetén van olyan páciens, akinek a kifejezetten stabil alátámasztás és kemény matrac, és van olyan, akinek a dinamikus alátámasztást biztosító íves ágyrács és közép kemény matrac ajánlott.)

A MatracOrszág Webáruházból történő semmilyen képanyag illetve írásos dokumentáció 
letöltéséhez nem járulok hozzá! Ezzel kapcsolatban minden jogot fenntartok! ©